Wednesday, April 27, 2011

Survey Isu Nasi Lemak (PANAS)

Salam World Peace 4 All, jom layan entri WP kali dengan hati yg terbuka tanpa prasangka....

Menurut kenyataan Menteri Kesihatan, pihaknya tidak bercadang untuk mengharamkam penjualan Nasi Lemak di kantin2 sekolah. Akan tetapi langkah yg diambil oleh Kementerian Kesihatan adalah menyarankan agar Nasi Lemak tidak lagi dijual dan akan mengesyorkan senarai menu yg lain.



Berdasarkan survey rambang tak rasmi yg dijalankan oleh WP, adalah didapati beberapa respon akibat penyaranan yg dibuat oleh KKM ini, antaranya:

1. Takleh makan nasi lemak, diorang bedal McD sampai lebam.


2. Nie la geng hantu nasi lemak kat sekolah tut.. yg memang bangkang isu ni.


3. Persatuan pencinta nasi lemak sedunia juga melakukan protest.


 4. Apekah pulak saranan KKM tentang nasik lemak 50 sen?


 4. Persatuan ganyang cendol juga melakukan demo besar-besaran.


5. Mereka juga berhak makan nasi lemak pada waktu rehat seperti generasi terdahulu.


World Peace: Bukan salah nasi lemak punca obesiti, tapi salah mereka dan keluarga mereka.

1 comment:

Anonymous said...

Diorg sbnrnye nak menghapuskan makanan tradisional kita... padahal dah bertahun2... relax jew org dlu2 mam.. xde benda pn kan~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Outbrain