Saturday, May 7, 2011

32 ciri-ciri gadis muslimah sopan dan berakhlak yang sempurna

1. Solat tepat waktu.


2. Banyak amalan sunat dan bibir basah dengan zikir.


3. Butir bicaranya terselit dengan kalimah seperti bismillah, alhamdulillah, insyaALLAH, subhanallah, Allahuakhbar dan lain-lain zikir.


4. Tidak mengeluh dengan masalah remeh kehidupan hariannya.


5. Bercakap dengan rendah suara.


6. Lembut dan halus tingkahlakunya.
7. Tuturbicara yang senang didengar tanpa kata lucah atau sumpah seranah.


8.Pakaian longgar tanpa mendedahkan bentuk tubuh.


9. Rambut, leher dada yang sentiasa ditutup dan dijaga dari pandangan lelaki bukan muhrim dan mereka bukan Islam.


10. Sukakan kanak-kanak dan kanak-kanak menyukainya.


11. Pandai mengambil hati orang tua.


12. Menghormati dan taat ibubapa.
13. Kesayangan keluarga dan tetangga.


14. Contoh kepada adik-adik dan mencontohi orang tua.


15. Berkuku pendek sentiasa bagi menyempurnakan wudhu.


16. Rambut tak diwarnakan.


17. Banyak dan murah dengan senyuman.


18. Banyak mendengar dari bercakap.
19. Senyuman adalah ketawanya.


20. Tidak ketawa terbahak-bahak.


21. Suaranya tidak lantang dan jarang didengari oleh lelaki bukan muhrim.


22. Tidak suka bersiar-siar atau keluar rumah tanpa urusan penting bagi mengelakkan fitnah.


23. Menjauhi kumpulan yang sedang mengumpat dan mengeji supaya tidak dikira bersubahat.


24. Tidak menghebohkan kedukaan hatinya dan menyembunyikan kesedihannya.


25. Menerima dugaan sebagai ujian ALLAH dan kafarah dosanya.
26. Sentiasa berdoa baik untuk keluarga, orang lain dan juga untuk orang yang menganiayanya.


27. Pandai bergaul dengan semua orang tanpa mengira tahap pendidikan dan taraf.


28. Tidak boros dalam berbelanja dan pandai menguruskan kewangannya.


29. Berhati-hati dengan apa yang dimakannya dan menjauhi makanan syubhah.


30. Sayangkan dan kasihan binatang peliharaan seperti kucing, arnab, burung, ikan dan lain-lain.


31. Suka kepada alam sekitar, suka berkebun dan bunga.


32. Menitik-beratkan aurat yang dianggap remeh seperti tumit kaki, kaki, siku dan lengan. Caranya dengan memakai sarung tangan dan sarung kaki.

Credit: Syafiq Rahim

Maharaja Lawak Minggu Ke-6 (Man)


Maharaja Lawak Minggu Ke-6 (Amir)


Maharaja Lawak Minggu Ke-6 (Sepah)


Maharaja Lawak Minggu Ke-6 (Jambu)


Maharaja Lawak Minggu Ke-6 (Nabil)


Friday, May 6, 2011

Maharaja Lawak Minggu Ke-6 (Jozan)


Maharaja Lawak Minggu Ke-6 (Balas)


Sebab HARAM Sambut Hari Ibu


Mari kita singkap makna sebenar Hari Ibu / Mother’s Day menurut Wikipedia : “One school of thought claims this day emerged from a custom of mother worship in ancient Greece, which kept a festival to Cybele, a great mother of Greek gods. This festival was held around the Vernal Equinox around Asia Minor and eventually in Rome itself from the Ides of March (15 March) to 18 March. The ancient Romans also had another holiday, Matronalia, that was dedicated to Juno, though mothers were usually given gifts on this day. In some countries Mother’s Day began not as a celebration for individual mothers but rather for christians.”

Maksudnya di sini ialah bahawa hari ibu juga merupakan salah satu di antara perayaan yang disambut oleh orang kafir iaitu masyarakat yang beragama kristian. Greek kuno memanggilnya sebagai hari cybele iaitu ibu kepada dewa-dewa mereka. Dan Roman kuno pula meraikan hari matronalia sebagai tanda memperingati dewa juno iaitu mak kepada juventas, vulcan dan mars.

Rasulullah Shalallahu ‘Alaihi Wasallam pernah bersabda : “Sesiapa sahaja yang menyerupai sesuatu kaum itu , maka dia itu termasuk di dalam golongan mereka”
[Hadits Sahih - diriwayatkan oleh Imam Abu Daud R.H dalam sunannya, Imam Ahmad Bin Hanbal di dalam musnadnya Dan Imam as-Suyuti di dalam al-Jamie’ as-Shaghir, disahihkan oleh Al-Albani] wallahualam

Di dalam Islam, kita dituntut untuk menghormati ibu bapa kita setiap masa dan ketika. Bukannya hanya terhad kepada hari-hari tertentu sahaja seperti pada hari ibu atau hari bapa.

P/S Dalam pada masyarakat ghairah menyambut Hari Ibu @ Bapa..berapa kali dalam seumur hidup kita menyatakan cinta,sayang,maaf,terima kasih kepada ibu bapa kita?fikir2kan lah..

Credit: Ruzita Anang

Tuesday, May 3, 2011

'Sayang Bukan Rahsia'... Sebuah Epilog Pengalaman Cinta...^_^


Ini kisah benar. Kisah diriku 8 tahun lepas. Kali pertama aku jatuh hati pada seorang gadis. Dia tidaklah secantik model. Tak setinggi mana & chubby sikit. Orangnya boleh tahan comel. Senyumnya manis, punya lesung pipit di pipi kirinya. Perwatakan lembut & manja. Dengan suaranya saja aku boleh tergoda. Pada org lain, dia hampir perfect. Matanya redup tapi wajahnya selalu kurang bermaya. Bila berjumpa dia nampak lesu saja. Pandai orangnya, kewangan stabil.. Full package lah kiranya.

Aku? Aku menarik orangnya, begitu kata gadis-gadis. Tapi kawan-kawan melabel aku sebagai lalaki biasa tapi body boleh tahan. Aku punya ketinggian yang cukup, dada yang bidang (gadis-gadis suka, boleh buat bantal kalau nangis). Kewangan? Tu tak tentu. Kadang-kadang ada kadang-kadang entah la... Otak? Boleh tahan la, cuma aku malas sikit. So aku belajar slow2 (faham-faham la..extend 3 sem!)

Ok, gadis tu aku kenal melalui internet. Dunia tak sebesar mana, dah lama berchatting, baru aku tahu dia satu kolej dengan aku. Seronok lah aku, boleh aku intai dia selalu. Mula lah aku korek2 rahsia pasal gadis tu. Haihh, lagi2 lepas tu aku dapat tahu, gadis tu memang dah faymes kat kelas aku. Ramai member2 aku kenal dia. Room mate aku? Pernah kena gossip ngan gadis tu. Sebab? Gadis tu baik sangat. Apa2 hal dia ringan je nak tolong orang. Sebab dia tolong room mate aku, kena gossip la. Tapi tu sebelum dia kenal aku. Aku pulak tak tentu pasal dengki. Room mate aku tu aku buat jadi musuh. Padahal aku belum ada apa2 dengan gadis tu. Saja nak dengki... Ngehngehngeh....

Aku sebenanrnya dah mula suka kat gadis tu. Tapi tak nak kantoi. Kenapa? aku pun tak faham ngan diri sendiri masa tu. So, aku pun makin hari makin rapat ngan gadis tu. Gadis tu? Alah, dia anggap aku member biasa je. Geram betul! Pastu aku pun menjalankan strategi mengayat tapi tak nak kantoi. Macam mana? Hahaha.... Rahsia. Lama-lama gadis tu pun dah macam respond je. Aku apa lagi, suka la! Tapi banyak masalah sikit, ramai betul orang nak masuk line. Sakit hati betul aku. Tapi sebab daya tarikan aku (perasan lagi), gadis tu tak terpikat lah ngan orang lain. Hebat betul aku!

Birthday aku, gadis tu tiba-tiba je ajak keluar. Tapi dia ajak room mate aku sekali, dengan member aku lagi sorang. Menyampah betul, aku nak keluar 2 org je.Tapi kami keluar 4 org. Gadis tu punya baik, belanja kami semua makan. Siap belikan aku kek. Wah terharu lah! Aku tak tahu nak balas macam mana, aku just cakap thank you. Tak lama lepas tu, member aku ajak gadis tu tengok wayang. EH?? Sedap2 je nak potong line aku? Aku dengan tak malu cakap aku nak join. Lah, aku ingat diorang keluar 2 org je. Rupanya satu geng. 7 8 orang, aku ingat lagi. Masa tu gadis tu belanja lagi. Semua yang ada. Wah banyak betul duit dia. Dalam kepala, aku dah terbayang-bayang seronok kalau keluar dengan dia, dia bayar semua! Duit aku bole buat pegi futsal, beli rokok, modify motosikal. Yahoo!

Tak lama lepas tu, aku baru dapat tahu, dia belanja masa birthday tu sebagai member je (dia memang selalu belanja kalau member birthday). HAHA aku perasan lagi. Apa pasal la gadis tu baik sangat? Entah la. Aku tak mengaku kalah. Terus tackle dan tackle. Lama jugak baru tersangkut. Rupanya dia ada sejarah lama, patut lah susah betul nak dapat. Dia pernah kena tinggal dengan ex-boyfriend. Bukan sekali dua. Empat kali. Kesian gak. Tapi apa boleh buat..

Aku mula berazam nak ikhlas lah ngn gadis tu. Tak nak mainkan perasaan dia. Tapi aku pantang satu benda. Aku tak nak ada girlfriend. Nanti terkongkong. Tapi dalam masa yang sama aku tak nak gadis tu rapat dengan jantan lain. Nanti mula lah aku naik angin. Lama jugak gadis tu bertahan dengan aku. Tapi aku masih macam dulu, tak nak kantoi. Tak nak member2 aku tahu hal kitorg. Hal-hal kewangan aku dah mula bertolak ansur, ada waktunya aku yang bayar. Ada waktunya dia yang bayar. Tapi selalu dia yang bayar (aku selalu pokai). Dekat FRIENDSTER, aku tak nak letak in relationship. Aku letak single. Kenapa? Tak nak kantoi. Lagipun aku tak pernah ajak dia jadi girlfriend aku. Tapi aku control dia dah lebih dari girlfriend. Tak boleh keluar dengan jantan lain, tak boleh tolong jantan lain, tak boleh itu, tak boleh ini. Kesian gadis tu, ikut je cakap aku. Dia memang respect kat aku. Aku? Ada masa sempat lagi chat ngan awek lain. Dia tak tahu, tak apa lah. Jahat betul aku ni.

Lama kami berkawan. Kawan je tapi control lebih. Jealous tak payah cakap. Masing2 kuat jealous. Problem cuma aku yang tak ajak dia jadi girlfriend aku. Tak kan dia nak ajak aku jadi boyfriend dia kan? Lama2 kantoi jugak dengan member2 rapat masing2. Tapi aku mcm biasa, no comment. Dia? Bila org tanya, dia cakap dia tak ada boyfriend. Aku bukan main sakit hati lagi. Dah tahu ramai peminat nak cakap macam tu pulak. Tapi fikir2 balik mmg betul. Aku bukan boyfriend dia. Aku sebenarnya tahu, dia nak aku yang cakap dulu. Tapi aku buat tak tahu je. Wah aku ni, dulu masa tak dapat bukan main lagi aku mengayat, sekarang dah dapat tak nak ada hubungan pulak. Tapi nak control. Pelik betul aku ni. Kadang2 kesian tengok dia. Dia mcmserba salah kalau nak cakap apa2. Ye lah, aku bukan boyfriend dia, bukan tunang, bukan suami. Kawan je.

Kami berkawan dari alam kolej sampai lah masing2 dah bekerja. Dia dapat jawatan bukan main tinggi lagi. Dia kan rajin & baik, semua org suka. Aku, biasa je. Gaji pun boleh la kalau nak buat makan. Masa dah kerja lagi banyak dia yang keluar duit, tapi dia memang tak merungut. Cuma kadang2 bila dia tak mampu, dia diam je. Tak ada gedik2 ajak aku keluar. Lagi satu, sepanjang kenal dia, tak pernah minta aku belikan apa2. Cukup sekadar aku berbual2 dengan dia dlm phone sebelum dia tidur. Gadis itu, baik sungguh. Member2 aku ramai yang kedana, awek mintak yang bukan2. Aku, senang je.

Birthday dia? Aku wish je. Lepas tu aku call dia 2 3 jam. Tak ajak pegi mana2. Tak bagi apa2. Kesian dia. Aku tak lah kedekut sangat. Cuma aku ni kayu sikit. Tak reti lah nak bagi apa2. Gadis tu, tak merungut langsung. Beruntung aku masa tu.

Usia dia menjejak 27 tahun. Dia masih melekat dengan aku, bukan sebagai girlfriend, bukan sebagai tunang. Masih lagi kawan je. Dia ada cakap pasal nak kahwin. Tapi dia tak cakap pun nak kahwin dengan aku. Aku buat tak tahu je lah. Kewangan tak stabil. Lagipun aku nak enjoy dulu. Tak faham2 aku ni, perempuan kalau dah 27 tu dah lambat la kalau tak kahwin,  tak tunang. Kesian dia. Mak dia dah bising2 kat dia suruh kahwin. Tapi balik2 dia terpaksa cakap kat mak dia, tak ada calon lagi. Aku pulak masih dengan perangai lama. Family aku tak tahu pasal dia. Family dia tahu tapi ye lah, kalau aku tak gerak takkan diorg yang nak gerak.

Last2 gadis tu tanya jugak dekat aku. Lepas 6 tahun berkawan.

"Awak, awak dah lama kawan dengan saya. Awak nak buat saya jadi apa nanti? Awak nak kahwin ngan saya ke?"

Aku tahu dia malu nak tanya macam tu. Tapi aku saja buat dia tak keruan.

"Eh, mana ada saya cakap nak kahwin dengan awak kan?"

Aku hanya bergurau tapi aku tak faham hati perempuan. Dia menangis depan aku time tu jugak. Aku buat tak tahu. Siap gelak lagi bergurau2. Pastu pujuk jugak tapi pujuk biasa je lah. Tak sentuh langsung hal-hal kahwin tu. Lepas peristiwa tu. 4 bulan kami tak berjumpa. Aku sibuk dengan kerja, tak tanya pulak bila lagi nak jumpa. Call pun  ada sekali dua je rasanya. Tiba-tiba bila aku buka e-mail, dapat e-mail dari dia.

"Awak, family saya asyik tanya saya tentang kahwin. Saya dah tak tahu nak cakap apa. Kalau awak sayangkan saya, sekurang-kurangnya kita bertunang dulu. Saya faham kewangan awak tak stabil. Saya boleh keluarkan belanja. Dengan duit simpanan saya sendiri. Saya segan nak tanya awak. Saya takut awak jawab macam hari tu. Tapi kalau awak tak sudi, saya boleh berundur. Ibu saya dah banyak kali cakap, kalau saya tak ada calon, dia dah ada calon untuk saya. Ada yang masuk meminang. Dalam masa sebulan lagi ibu saya akan bagi jawapan. saya harap awak faham. Saya mengaku saya sangat sayangkan awak."

Aku tak ada perasaan masa tu. Aku ingatkan dia saja nak buat cerita, buat point supaya aku gerak. Lepas tu aku tengok tarikh e-mail tu, 3 bulan lepas. Bila aku check balik, ada e-mail yang masuk folder spam. Dari gadis tu.

"Awak, saya tunggu jawapan awak. Saya cuba call awak banyak kali. Tak dapat. Ibu dah buat keputusan. Saya dah tak boleh undur lagi. Minggu depan saya akan kahwin. Saya minta maaf. Kalau sudi datang lah ke majlis saya."

E-mail tu tarikhnya sebulan lebih selepas e-mail yang sebelumnya. Baru aku ingat sebelum tu ada lebih 20 missed call dari dia. Tapi aku tak call balik sebab aku sambung tidur. Bila bangun aku dah tak ingat nak call. Kalau diikutkan, dia memang sepatutnya dah berkahwin. Aku beranikan diri cuba call dia. Dijawab oleh seorang lelaki.

"Salam. Nak cakap dengan isteri saya?"

"Salam. Isteri?"

"Ye, isteri saya terlupa phone dia dlm kereta saya tadi sebelum ke pejabat"

Aku terdiam. Gadis tu dah kahwin. Aku?

"Hello?"

"Maaflah ye, boleh saya tahu encik ni siapa? Nanti saya inform dekat isteri saya encik ada call. Rasanya nombor encik tak saved kat dalam phone isteri saya ni"

Aku rasa kelam masa tu. Mesti gadis tu cukup sabar menanti aku selama ni. Sekarang nombor aku pun dia dah tak simpan lagi.

"Tak apalah, kirim salam pada isteri encik. Katakan kawan lama menelefon bertanya khabar. Selamat pengantin baru"

Hari tu aku menangis semahunya. Gadis 'full package' yang manis, anggun dan sangat baik dah hilang dari aku. Sedih aku bila ingat balik, dia tak pernah berkira, tak kedekut, selalu tolong aku, bagi sokongan kat aku. Aku memang tak boleh nak salahkan gadis tu. Dia memang dah lama tunggu aku. Aku tak ada apa2 ikatan dengan dia. Aku memang tak boleh salahkan dia kalau dia tinggalkan aku. Tapi bertahun-tahun aku simpan harapan. Cuma sikap aku yang buat aku jadi macam ni. Sekarang aku kena mula cerita baru. Cerita yang sepatutnya dah nak sampai happy ending terkubur macam tu je.

Pesanan untuk orang di luar sana: Kalau kita suka/sayangkan sesorg, jangan segan ucapkan sayang. Jangan biar lepas. Nanti menyesal tak sudah. Lagi2 lelaki, kita memang tak suka dikongkong. Tapi selalu ingat perempuan tak suka dibiarkan sahaja. Walaupun diorg tak ckp, perempuan ni sebenarnya lebih suka bila ada org yang control dia. Mungkin rasa dilindungi. Rasa ada yang ambil berat. Ikatlah dengan satu ikatan, kekasih, tunang, isteri. Jangan pernah malu untuk beritahu dunia, gadis tu milik kita. Kalau benar gadis tu ikhlas, dia pasti gembira bila kita dengan bangga katakan dia milik kita.

CREDIT: Blog Nadiah

World Peace: Menarik juge la cite ni, ending die memang layan jiwang karat tahap gaban punyer... So, kepada korang yg bajet2 nak kat seseorang tu bagitau la kat die awal2 supaye die tahu at least kan... Lagi pun, sebagai lelaki memang dah tanggungjawab hakiki nak luah perasaan ni dan yg akan decide orang pompuan... Maknenya kene luah kat setiap aweks yg korang suke, tak kire la brape banyak pun... hehehe... 

Kematian Osama Sebuah Pembohongan America?


Betul ke Osama dah mati seperti yg dilaporkan oleh media2 mainstream barat? Banyak persoalan yg akan bermain difikiran, lebih2 lagi apabila kita semua sedia maklum dengan tabiat pembohong US dan medianya sejak dulu... Walaupun begitu pun media2 dan pemimpin Malaysia percaya bulat2 berita ini tanpa usul periksa, dan ternyata salah satu element penting dalam berita ini memang confirm palsu, iaitu gambar mayat Osama yg dibuat menggunakan photoshop... 

Kalau korang rajin search kat internet ni, memang dah banyak pandangan2 lain yg disebarkan antaranya... Keraguan tentang kenapa mayat Osama disemadikan di laut, Osama sebenarnya dah mati tahun 2001?, kepentingan timing pengumuman berita ini, sebagai taktik untuk mengalih perhatian penduduk dunia, dan macam2 lagi theory lain...

Ape2 pun WP nak share kat korang video2 dan link2 yg mungkin akan dapat beri sedikit perubahan perspektif kepada korang berbanding dengan ape yg dipaparkan oleh media arus perdana... Terpulang la kat korang nak buat kesimpulan sendiri... 

World Peace 4 All, Jom layan... 





Osama Bin Laden Body Headed for Burial at Sea, Officials Say
ABC News' Jonathan Karl (@jonkarl) reports:  Now that bin Laden has been killed and his body has been positively identified, what is to be done with his remains?


U.S. kills Osama bin Laden
Al Qaeda leader dies in a firefight near Pakistan capital. 'Justice has been done,' President Obama says.


THE UGLY TRUTH...OH, C’MON!! U.S. official: Osama bin Laden has been buried at sea


Osama bin Laden’s Second Death
If today were April 1 and not May 2, we could dismiss as an April fool’s joke this morning’s headline that Osama bin Laden was killed in a firefight in Pakistan and quickly buried at sea.  As it is, we must take it as more evidence that the US government has unlimited belief in the gullibility of Americans.


Inside Sources: Bin Laden’s Corpse Has Been On Ice For Nearly a Decade
A multitude of different inside sources both publicly and privately, including one individual who personally worked with Bin Laden at one time, told us directly that Osama’s dead corpse has been on ice for nearly a decade and that his “death” would only be announced at the most politically expedient time.


Media Runs Fake Photo To Illustrate Bin Laden Death Propaganda
Killing Osama bin Laden is a pretty big deal. You’d think that it would be in the interests of US forces to take a snapshot of the elusive terror leader to milk the propaganda value of such a momentous turn of events, and yet the corporate media has given us nothing but a years old fake picture. This makes little sense, unless of course, somebody is trying to hide something, namely the fact that Osama’s dead corpse has been on ice for the best part of a decade.


Staged Osama Assassination: Get Ready for More War
If the cheering crowd at midnight outside the White House is any indication, the American people are ready to support more mass murder in the Middle East.


Osama Bin Laden Pronounced Dead…For the Ninth Time
Given Bin Laden’s documented kidney problems and consequent need for dialysis, government officials, heads of state and counterterrorism experts have repeatedly opined that Osama Bin Laden has in fact been dead for some time. 


Beyond the Bin Laden Stunt; The Dire Implications of This Latest Surreal Ploy
The implications of "Osama Bin Laden" being "killed" in the heart of Pakistan, just miles from the nation's capital of Islamabad, are dire indeed.


Osama bin Laden: A dead nemesis perpetuated by the US government
Bin Laden's voice was detected regularly until [14 December 2001] by intelligence operatives monitoring radio transmissions in Tora Bora, according to the Pentagon [details]. Since then, nothing has been heard from the al-Qa'eda leader and President Bush has hinted in private that bin Laden's silence could mean he has been killed. [Telegraph, 12/28/2001]


Image of dead bin Laden fake: Pakistani TV
ISLAMABAD: Pakistani television stations Monday withdrew an image broadcast of the purported body of Osama bin Laden after his killing not far from Islamabad overnight, saying the picture was a fake.

Osama bin Laden corpse photo is fake
An image purporting to show Osama bin Laden's bloody corpse, right, is a composite of two separate images, left and centre. Photograph: twitpic

Monday, May 2, 2011

Gambar Aweks Melayu Berbikini Di Pantai

Ontah gamba sapo la nie yo...  Melayu katonyo dan dokek batu foringgi pulau pinang ditangkapnyo gamba ni ha... Yo ko tak, lantak la... Den sajo jo lotak dalam blog ni ha, buek coci mato geng2 semuo... Tapi satu yo lah posan den, yg pompuan tu jangan diikut plak buek camni sok... Pado lolaki plak, cukop2 la ekau orang tengok tu... 

World Peace: Apo lah yang dibuek budak dokek background tu... Gamaknyo membuek istano pasir...

p.s: Sapo2 xpaham cakap n9 tu, tak dapek la nak nolong... Silo rujuk kamus dewan... hehehe...

Sunday, May 1, 2011

Awas! Lembu pun dah pandai berkungfu

Shaolin Cow?!! WTF!!!


Saksikanlah adegan penuh dramatik pertarungan kungfu antara lembu dengan orang... Cube korang teka sape yg menang... Lembu ke orang? Kalau nak tahu jawapannya, jom layan je la video ni skang... hehehe...

Sifat Lelaki vs Sifat Wanita


(L) Mempunyai ego tersendiri yg menyebabkan sukar menerima pertolongan org lain dan pandangan org lain terutama sekali pasangannya.
(P) Mudah menerima dan terpengaruh dgn pandangan org lain lebih2 lagi dgn org yg dicintainya.

(L) Sekiranya mengalah, menunjukkan tanda tidak bermaruah atau berprinsip.
(P) Mengalah tanda sayang dan pengorbanan yg tidak berbelah bagi.

(L) Menilai kejayaan dan diri berdasarkan hasil atau prestasi yg berlaku didepan mata.
(P) Seringkali menilai diri berdasarkan perasaan dan kualiti hubungan sesama manusia terutamanya org yg disayangi.

(L) Suka menyendiri dan menjauhkan siri apabila berada dlm keadaan tertekan.
(P) Suka bercerita kpd org lain tentang masalah yg sedang dihadapi dgn harapan mendapat simpati.

(L) Mempunyai emosi spt getah iaitu sesuatu perasaan itu hanya sekejap shj.
(P) Mempunyai emosi seperti ombak iaitu suatu perasaan yg lambat reda.

(L) Biasanya suka memberi arahan bersifat ketua yg mempunyai kuasa.
(P) Suka berleter mengenai sesuatu perkara sehingga puas hati.

(L) Bersikap pemurah atau boros.
(P) Bersifat kedekut atau berjimat.<< kdg2 je

(L) Mempunyai fikiran yang bersifat makro iaitu melihat secara keseluruhan.
(P) Mempunyai penilaian bersifat mikro iaitu melihat sesuatu secara terperinci.

(L) Tidak fokus kepada sesuatu perkara
(P) Fokus kepada sesuatu perkara.

(L) Mempunyai perasaan cinta yang setia dan lebih fleksibel.
(P) Cinta sepenuh hati dan setia pd yg satu.

(L) Suka menyendiri dan berdiam diri apabila imej tergugat
(P) Mudah marah, cemburu atau merajuk apabila imej tergugat.

(L) Bila berkomunikasi kurang teliti mendengar tapi cepat memberi pendapat.
(P) Mendengar dgn teliti sebelum membuat sesuatu keputusan.

(L) Lebih banyak menumpukan kepada aspek fizikal dan kebendaan.
(P) Lebih menumpukan aspek perasaan dan kemanusiaan

(L) Meminta bantuan kerana malas atau tidak berupaya.
(P) Meminta dan memberi bantuan sebagai tanda sayang dan hendak bermanja.

(L) Akan melawan dan menjauhkan diri dan membisu seribu bahasa apabila berlaku pertengkaran.
(P) Biasanya mengalah dan berpura-pura setuju dengan pasangannya.

(L) Tidak suka bercakap tentang pasangannya
(P) Suka bercerita tentang pasangannya dan menghormatinya

(L) Agak keberatan meminta maaf
(P) Lebih mudah meminta maaf

(L) Dapat menyesuaikan diri apabila menghadapi kesukaran
(P) Risau apabila menghadapi kesukaran

(L) Suka MEMBUAT keputusan
(P) Suka MENGIKUT keputusan

(L) Terasa selesa berjauhan dgn keluarga
(P) Suka bersama keluarga

So, ape pendapat korang tentang ni... Setuju ke x setuju?... Suka ke x suke?... Klu suke, xkan la bace sorang je... share2 lah dengan kawan2... hehehe... Peace 4 All...

Koleksi Gambar Mandi Telanjang




Sila scroll ke bawah untuk melihat gambar













Sabar2, sikit lagi dah 














Selamat menonton dan semoga terhibur

















Jom layan, baik punyer...

















Amacam best ke tengok gambar mandi telanjang... hehehe... jangan marah haa...

Ape lagi, share la dengan kawan2 yg lain...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Outbrain