Friday, June 10, 2011

Intro Anime Captain Tsubasa Dengan Pelakon Sebenar [Video]


Salam World Peace....
WP nak share dengan korang video yg bagi WP sangat lawak.... Kah Kah Kah.... Lawak tak.... Pernah tak korang tengok anime Captain Tsubasa @ Flash Kicker yg pada asalnya disiarkan di Jepun pada 1983-1986, memang kategori klasik la juge anime ni.... So, video yg WP nak share dengan korang kali ni adalah intro bagi siri anime tersebut yg telah dibuat semula menggunakan pelakon sebenar.... Ianya telah disiarkan oleh sebuah rancangan tv di Jepun.... Let's check this out babeh....

Thursday, June 9, 2011

Sejenak Ke Alam Rumah Tangga

Gambar: Sekadar Hiasan

Salam World Peace....

Entri kali ni ditujukan khas buat korang yg telah bergelar suami dan isteri.... Kepada suami2 bleh la amik nasihat yg disampaikan dan kepada isteri2 pula, memang entri kali ni khas buat anda.... 

Kata pujangga perempuan bagaikan angin, lembutnya melenakan dan ributnya menggusarkan.
 
Adakalanya mereka seperti ibu 
menyaji kasih, menghidang sayang.
Adakalanya mereka seperti anak
ingin dibelai, minta dimanjakan.
Adakalanya mereka seperti nenek
berleter seadanya, merungut semahuannya.

Namun,
teman kembara dalam kehidupan yang sementara ini.
bahagia dan derita kita sangat berkait dengan mereka.

( i )

Psst....
Tiba-tiba isteri merajuk
pandai-pandailah memujuk
buka telinga, tajamkan pendengaran,amati suaranya
teliti dengan hati yang terseni
rasional atau emosi ?
andainya emosi, belailah emosi itu
jangan cuba dihadapkan secara rasional
kerana si dia tak akan terdaya
mengunyah hujah, berilah walau seribu sebab
lengkap dengan perangkaan statistik
atau dokumen saintifik
berserta dengan beberapa affidavit
dia tetap melulu kerana fikiran sudah berjerebu.

Dalam situasi ini
fikiran telah ditawan perasaan
sebaiknya, perhaluskan kata, perindahkan bahasa
jinakkan perasaan, hadiahkan senyuman.

Masih gagal ?
cuba gunakan sentuhan
semarakkan belaian.

Masih gagal juga ?
Tunggu saja rajuknya reda
emosi isteri
bagai riak-riak air dalam cawan
jangan digoncang...... buat selamba
lambat laun, gelombang akan tenang
air dicawan akan kita minum jua.

Tapi awas.....
kalau ternyata, rajuknya berfakta
masamnya berdata, geramnya berilmiah
marahnya ada prima facie
ini rajuk taraf tinggi namanya
perlu ditangani berhati-hati
kalau ternyata benar,apa salahnya kita terima
mengaku lalu berjanji serta berikrar
" Sayang abang tak ulang lagi "
katakan " Sayang....abang alpa "
bisikkan " Darling.. I lupa.."
hulurkan tangan, pinta kemaafan
pendekatan kesannya, tapi hati suci.

Rajuk isteri seperti mangga muda
perisanya masam
tetapi... 
kalau kena cicahnya
enaknya akan terasa.
ingat, api yang panas, padam oleh salji yang dingin.

( ii )

Arghh...
tiba-tiba isteri merungut
malah kadangkala agak mengugut
minta aksesori serta perabut
minta Villa yang tersergam indah
atau mahligai di lereng bukit
sedangkan kita bukan Shah Jehan
yang mampu membina Taj Mahal buat isterinya
tetapi isteri pula, persis Nur Jehan
yang meminta petanda keagungan cintanya 
Katanya " Seabadi permata....
segermelapan intan " ...
sedangkan ditangan kita
cuma cincin tembaga.

Aduh...
peritnya mengukur cinta
dalam ukuran mayam atau menimbang setia
menerusi Bursa Saham papan utama
kasih isteri, turun naik
mengikut kadar tukaran wang asing.

Tiada guna menyesali diri
diakan dulu pilihan kita ?
semasa mekarnya
dia dihargai, dipuja-puji
dia kini sudah menjadi ibu
pada anak-anak kita
sudah takdir...
permata yang dipilih
perlu digilap semula.

Namun
putus asa jangan sekali
terimalah dia, dengan redha.
justeru isteri
pada hakikatnya
adalah bayang-bayang suami
wanita adalah tulang rusuk yang bengkok
luruskan dengan berhati-hati bertegas tapi jangan berkeras
lembut tapi jangan reput.

Katakan RM bukan segala-galanya
lalu pada saat yang kudus 
setelah bersolat bersama
bisikkanlah " Duhai isteriku...
marilah kita bina perkahwinan ini
dengan cinta yang sejati
marilah kita kutip rezeki
dengan keringat tersuci
kita cari harta, tetapi itu bukan segala-galanya
padamu isteri,istanamu, di hati ini
padamu sayang
kalung cintamu, di jiwa ini."

( iii )

Puuuh...
Akan tiba masanya bila 'isteri' di hati tapi kurang di mata
usia meningkat kecantikan tergugat
dulu yang kita lihat mulus kini beransur pupus
betis, tidak lagi bunting padi
pipi, bukan lagi pauh dilayang
apakah dengan itu akan berkurang cinta kita ?
jika berkurang, nyatalah cinta kita
selama ini cinta di mata bertapak di body
tapi jika cinta tetap kekal malah semakin bertambah
ertinya cinta kita di hati, berpasak di budi.
itulah cinta sejati.

Namun tidak salah 
di samping menyanjung budi,
kita merampingkan 'body'
kalau ada kesempatan
ajaklah dia bersenam, amalkan puasa sunat
tapi ingat niat kerana Tuhan
bukan kerana ingin kuruskan badan
tapi Tuhan Maha Penyayang
Dia pasti membantu isteri yang memburu keredhaan suami
tak salah kalau mohon kesihatan, kecantikan dan kecergasan
sama-samalah merampinkan badan
yang terlebih dikurangkan
jangan sesekali mencemuh apalagi menjauh
apa gunanya membandingkan isteri dengan perawan.

Bukan masanya lagi merenung dara
tapi kini saat menghitung dosa
lalu ajaklah isteri sama-sama menambah bakti
moga-moga cinta kita kekal ke hujung usia
di dunia ini dan di akhirat nanti
itulah yang dikatakan
hidup berdua, 'selepas' mati pun bersama.

( iv )

Uhhh....
Kekadang isteri mengamuk
dengan ombak prasangka dan taufan cemburu

Apa bukti setiamu suami ?
Apakah tandanya hanya aku di hatimu ?
kekadang disergahnya kita
ketika keringat masih membasah
baru menjengah pintu rumah.

Ketika itu nilailah diri
mungkin kita berdosa dengan Tuhan
atau bersalah dengan insan
mungkin banyak kezaliman dan penganiayaan
yang telah kita lakukan.

Lalu datang teguran, amaran dan peringatan
secara 'indirect' dari Tuhan
hadapkanlah diri ke cermin hati
kaji diri satu persatu
kalau liar, berhentilah
kalau berdosa, bertaubatlah.

Sebaliknya jika ternyata isteri yang melulu
nasihatkanlah baik-baik
bukan senang nak senang
ingatlah mustika kata dalam kitab-kitab tua 
suami yang bersabar dengan isteri yang jahat
akan mendapat pahala Nabi Ayub
atau ingatlah pesan Sayidina Umar al-Khattab
ketika didatangi seorang suami yang dileteri isteri :

" Bersabarlah, kerana sesungguhnya isteri telah banyak membantu kita. Dia yang menyelamatkan kita daripada amukan nafsu. Dia yang membantu menjaga makan minum kita. Dia yang mencuci kain baju kita. Dia yang membantu membersihkan rumah kita... lalu apa salahnya kita bersabar dengan sedikit kerenahnya ? "

( v )

Marilah sama-sama kita tabur secubit salji pada segenggam api.
Telah banyak kita dengar cerita keruntuhan, kisah perpisahan.
Marilah kita suburkan kembali pohon perkahwinan ini walaupun sudah berdekad-dekad usianya.

Institusi ini adalah kubu terakhir kita.
Marilah kita pertahankan bersama si dia.
Si diaku, Si diamu
cinta kita jangan mati dalam arus dunia siber,
biar setia kita makin waja.
Biarlah skrin-skrin internet atau inranet memaparkan
yang indah-indah pantulan seri rumah tangga kita.

Bicara ini diakhiri dengan satu coretan
yang mungkin boleh diguriskan pada kad hari lahir isteri
atau kad ulang tahun perkahwinan
atau surat biru yang ingin kau utuskan padanya...

Atau kau pahatkan saja di halaman hatimu pada malam nanti :

Aku hanya seorang suami yang menerima setulus hati seorang isteri.
Janji yang termeterai di akad nikah kita musim yang lalu.
Salam kuhulur buat menyapa hatimu nan luhur.
Bersamalah kita harungi derita yang datang.
Bersatulah kita tempuhi nikmat yang bertandang.
Denai perkahwinan pasti dihujani air mata.
Biar kita rasa: rupanya syurga itu sangat tinggi maharnya.

Isteri...
Tidak kutagih setia, sesetia Hawa.
Atau kerinduan menggila Laila yang sangat dalam.
Terimalah kehadiranku di sudut tersuci di dalam hatimu.....
Seorang Isteri. 

Tuesday, June 7, 2011

Gambit Saifullah X-Men Berpower Maki


Gambit X-Men sepatutunya power die serang pakai kad daun terup, tp Gambit yg ni serang pakai maki.... Hehehe.... Ape2 pon, diharap isu ini dapat diselesaikan dengan aman la ye, xmo gadoh2 kite semue 1 Malaysia maa.... Zaman dulu orang cakap, terlajak perahu boleh diundur tp terlajak kata xleh nak buat pe lagi.... Zaman ni orang cakap terlajak post kat Facebook sudah di print screen..... Hihihi.... 

Gambar Actress Sex And Zen 3D 2011

Nama: Saori Hara a.k.a Mai Nanami
Umur: 23
Info: Japanese AV idol, Model and Actress








[18SX] Ringkasan Jima' Menurut Islam


1. Tertib Sebelum Menghampiri Jima':

Memilih ketika yang baik.
Membersihkan diri dan berwangian.
Salat sunat dua rakaat, sembahyang Isyak berjemaah.
Selawat dan pujian ke atas Nabi s.a.w. dan keluarganya.
Berdoa suami isteri.
Menyebutkan harapan-harapan antara pasangan.
Membaca Surah Al-'Asr.

2. Tertib Menghampiri Jima':

Menyesuaikan keadaan cahaya bilik.
Doa membuka baju sendiri.
Membaca Surah Al-lkhlas.
Takbir dan Tahlil.
Doa memohon zuriat yang baik.
Hadap kiblat.
Beri Salam dan jawapan Salam.
Mendudukkan isteri, membaca kalimah redha.
Membuka baju isteri.
Meraba, meramas buah dada isteri sambil selawat..3 kali.
Istimta' Sifatun Naum.
Membaringkan isteri, mengucup farajnya.
Meletakkan kepala isteri di tangan suami, hisap lidahnya.

3. Tertib Memulakan Jima':

Pegang puting susu, masukkan zakar sekadar hasyafah.
Membaca doa pengusir syaitan.
Mencari Makam Lazat dari Makam Yang Lima.
Memasukkan zakar ke dasar tanpa mendayung.
Menginzalkan isteri melalui kombinasi llmu lnsan.
Memeluk isteri bila dia inzal, ciumi hidungnya.

4. Tertib Meneruskan Jima':

Hisap lidahnya, pertemukan nafas sambil berdoa.
Berdayung untuk mencapai Nikmatul Ijad.
Menyukakan hati isteri ketika berdayung, Nikmat keenam.
Berlaku lembut dan timbangrasa, Nikmat Ketujuh.
Pemuasan Makam Yang Lima.
Doa bila hampir memancutkan mani.

5. Tertib Ketika Keluar Mani Dan Selepas Jima':

Doa ketika terpancar mani.
Bercumbu, berterima kasih, menyapu saki baki mani.
Menyapu air langit-langit ke zakar.
Menyapu tangan dan muka isteri dengan air bersih.
Mandi Junub bersama.

Monday, June 6, 2011

Gambar Perempuan Dalam Tandas Lelaki










Entri Paling Merapu Setakat Ini


Salam WORLD PEACE.... 

Ape la yg nak WP merepek untuk entri kali ni ye? Idea tolonglah datang kat WP, tetibe je nak merapu dalam blog tapi takde apa2 yang menarik nak share kat korang ni... 

Arghh, tibai je la ikut suke... Kepada yg masih terus membace tuh, maaf la ye klu entri ni macam syok sendiri jer bunyinye... Sebenarnye WP dah malas nak buat entri2 macam yg biase WP buat walaupun banyak bahan, entah le tetibe rase boring la plak buat bende yg same jer.... 

Ape motif blog ni sebenarnye pun WP tak tau le, orang lain ade blog, WP pun ikut buat blog tapi isi sume cilok sana-sini.... Ape2 pun xde la curi, kredit sentiasa letak.... 

Blog ni pun masih baru lagi dan WP masih dalam proses belajar menjadi blogger yg dapat mengemukakan idea2 bernas dalam setiap entri.... Mula2 dulu WP ingat traffic adalah segala-galanya, tapi setelah mula rajin bace blog2 lain baru WP sedar yg untuk menjadi blogger tegar ni bukannya senang.... 

Apetah lagi untuk menjadikan blogging ni sebagai suatu kerjaya, ia memerlukan kita mahir dalam banyak perkara.... Pokok pangkalnya dalam ape jua bidang, rajin usaha pasti jaya....

Dah la, Malas nak tulis lagi..... Adios Amigos.... Peace Yo.... Bubye....

Jumpe lagi dalam entri merapu episod akan datang....

Sunday, June 5, 2011

Pelajar Mengenakan Member Di Dapur

Salam World Peace....


Video prank yg dibuat oleh student kat Ukraine, lame dah kot video ni tapi masih lawak klu tengok balik... Bagi korang yg blum tengok, jom layan:


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Outbrain