Wednesday, September 19, 2012

Mayat Bayi Tanpa Kepala Ditemui Dalam Sungai

Mayat bayi yang hampir reput telah ditemui tanpa kepala dan dalam keadaan tertiarap di sebuah sungai di Ampang. Kejamnya. Angkara siapa la ni?

Mayat bayi mengerikan tanpa kepala dan putus sebelah kakinya ditemui seorang lelaki ketika menjala ikan di sebatang sungai, di sini, petang semalam. Bayi tersebut dikatakan adalah mangsa jenayah buang bayi oleh orang yang tidak bertanggungjawab.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin berkata, mayat bayi itu ditemui kira-kira jam 1 petang berhampiran kawasan perumahan­ di Kuala Ampang.

“Bayi itu ditemui tersangkut pada celah-celah batu di tebing sungai berhampiran dengan kilang elektronik, ketika ditemui, mayat bayi tanpa pakaian itu dalam keadaan tertiarap dan telah hampir reput,” katanya.

Setakat ini, beliau berkata, jantina bayi itu masih belum dikenal pasti, pemeriksaan unit forensik polis mendapati, mangsa tidak berkepala dan kaki kanannya juga tiada.

“Mangsa dipercayai dibuang di lokasi lain dan dihanyutkan arus sungai sebelum dijumpai, mayat dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia untuk bedah siasat,” katanya.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Outbrain