Friday, April 22, 2011

Maharaja Lawak Minggu Ke-4 (Sepah)


Maharaja Lawak Minggu Ke-4 (Man)


Maharaja Lawak Minggu Ke-4 (Jozan)


Maharaja Lawak Minggu Ke-4 (Amir)


Maharaja Lawak Minggu Ke-3















Awek Cun Kuat Sendawa

Sendawa yg kerap dan panjang selalunya menunjukkan seseorang itu mempunyai penyakit berkaitan penghadaman...
Sendawa sebegini juga tidak elok pada segi adap sopan, lebih2 lagi dalam majlis mahupun ketika makan bersama keluarga...
Menurut islam pula, kalau sudah kenyang makan rezeki drpd Allah seharusnya kita mengucapkan Alhamdulilah dan bukannya sendawa seperti Syaitan Laknattullah...


Seks Dalam Lift




Koleksi 14 Resume Paling Kreatif













Thursday, April 21, 2011

Luahan Isi Hati Wanita Terhadap Lelaki Yang Serius


1. lelaki ni sikit2 nk mencarut..shit la..fuck la..sial la..ape 2 jeke yg korang belajar mase skolah dulu? beradab la sikit eh..

2. korang nak perempuan yang tudung labuh..tpi korang pndang2 jgk pompuan seksi n cun lalu depan korang..kalo nyonya jual sayur yg hot pon korg nk usha kan? korang selalu kate, "bergaye la sikit tok i ni.." abis 2? xkn g dating nk pakai jubah kot? korang jgk yg malu nnti..

3. memang lelaki boleh kahwin 4..bab2 mcm 2 mmg korg ikut kan? tpi tiap2 jumaat aku tgk ramai je lelaki melayu+islam kat dlm wayang..mmg wayang 2 tmpat menyorok yg terbaik la bg korang kan? yg wajib korg xnk buat..

4. korang ni mmg la ade 1 nafsu je kan..tpi yg 1 la korang x reti2 nk kawal..sikit2 mnta kat awek tlg stim kan korang..plez la..jijik tau x?? lelaki yg brtanggungjwb akn terus kahwin utk elak zina..

5. sikit2 mntak pompuan belanje korang..cmne nk jdi lelaki yg btggjwb kalo air milo ais pon korang soh pompuan yg bayo..malu la weh..

6. korang igt kiteorang ni hamba korang ke? belom kawin agi da soh bsuh baju la..amik mknan la..mcm ar korg bayo gaji..

7. korang mmg suke mnguji kan? kiterong penat la asek kene uji je..kalo korang y kene uji sikit..mule la clash la..putus la..adoii..kolot betol la pkiran korang..

8. harap muke je handsome..tpi otak xleh pakai..wat pe?

9. lelaki ni ske merendah2 kan martabat pompuan..bg korang kiterong ni x tau pape..korg je yg tau sume bnde..selalu pk yg korang je betol..cermin la diri 2 sikit..

10. bab mnganjing..mmbahan org korang mmg no 1 kan? tpi bile kiteorang bahan korang balik..tau plak nk marah..cam budak2..(touching lebey)

11. lelaki yg dok bndar tau nk enjoy je..cube belajar cri pngalaman hidup?  belajar utk hidup ssh..ni x..tau nk brgaya je target msti dpt awek cun2..tapi pmalas..ape pon x tau nk buat..cbe soh cuci lonkang ke..tebas semak ke..masuk utan tebal ke..masuk sawah ke..wat keje2 kampung ke..ade korang sanggup? aku lebih respect dgn lelaki yg hidup di kg sbb dorang bnyak pngalaman n pndai nk hidup.

12. aku x suke dgn lelaki yg x tepati mase n kaki kongkong..

13. korang ni pengotor la..kalo ade jual baju+seluar yg xberbau sampai setahun..msti korang beli n selame 2 jgk la korang akn gntung n pakai balik kan?

p/s: ni tok mnyedarkan sesiape yg bekenaan je..sape yg mkn kari dia yg terase bahang nye..statement ni x dtujukn kpd yg hidup mahupun yg dah mati..harap maklum..10q..:) heeee..rest in peace..

Credit :  Ladiey Mowdow

25 Jenis Perempuan Yang Lelaki Menyampah


1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

credit to penebukkertas @ i-share.ws

Tuesday, April 19, 2011

Taktik mencuri terbaik punyer!

Ape khabar korang semue, hope semue dalam keadaan sihat dan selamat la ye...

Bercakap soal keselamatan ni memang dah menjadi isu sekarang, lebih2 lagi bile penjenayah skang ni dah jauh lebih pandai berbanding dulu. Malah mereka juga sangat bijak menggunakan taktik2 baru dalam kerjaya mereka...

So, untuk entri kali ni WP nak share sebuah video yg akan membongkar rahsia terbaru taktik mencuri...

Memang terbaik punyer!


Ralat: Audio kurang memuaskan, korang kena pasang kuat2 speaker.


Akhir kata, WP nak minta maaf sekiranya video ini meninggalkan kesan yg mendalam dalam hidup korang. Semoga mendapat pengajaran yg berguna drpd video ini.

Peace 4 All, World Peace... Wassallam...

Kenali 13 jenis C.I.N.T.A

Salam sejahtera semua, untuk entri kali ini WP nak kongsikan tentang jenis-jenis cinta. Tentu korang sendiri pernah melalui pengalaman bercinta/jatuh cinta dalam hidup korang dan mungkin cintan-cintun korang tu tergolong dalam senarai 13 jenis cinta yg akan WP terangkan nanti. Jadi ape lagi, jom kite same2 check this out...  




1. CINTA PERTAMA 
Biasanya dilalui ketika kita masih mentah lagi untuk mengenal erti cinta, orang yg dicintai pun sebaya dan mungkin juga orang yg kita cintai itu jauh lebih tua daripada kita. Cthnya: Cikgu, kakak/abang angkat, sepupu, jiran2, orang kampung atau cinta kepada penjual aiskrim. Cinta pertama boleh juga merujuk kepada kekasih impian, walaupun begitu cinta pertama tidak semestinya akan menyebabkan kita dapat tempat pertama dalam pertandingan lari dalam guni.


2. CINTA PANDANG PERTAMA
Sesungguhnya cinta pandang pertama itu hadir pada saat2 yg kita tak sangka sama sekali, cthnya ketika memandu kereta, ketika sedang makan di restoran mamak, ketika menari di pesta muda-mudi, ketika berjalan-jalan di atas pasir putih tepi pantai, ketika memakai kostum beruk, ketika keluar rumah tak mandi, ketika menjual VCD haram, dan macam2 lagi ketika lah. Kesimpulannya cinta pandang pertama itu banyak terdapat di Pertama Complex, so pegi la lepak sana selalu.


3. CINTA SEJATI
Cinta jenis ini yg paling susah nak dapat sebab memerlukan kita berkorban apa sahaja untuk insan yg tersayang dan mengharapkan yg sama juga diberikan pada kita. Nama lain bagi cinta sejati ialah cinta suci atau cinta sepenuh hati. Kalau nak dapat cinta yg sejati lagi tulus serta murni kenalah selalu nyanyi lagu bunga-bunga cinta atau lagu kau yg kucing tahi.


4. CINTA 3 SEGI
Eloklah kita elak dari terjebak dengan cinta 3 segi ni sebab ianya mungkin boleh bercambah menjadi cinta 4 segi, 5 segi, petak, bulatan, malah pentagon. Akan tetapi umat islam lelaki dibenarkan kahwin sampai empat orang, yakni bersamaan juga dengan cinta pentagon. Bagi wanita yg terbabit dengan percintaan 3 segi dengan 2 orang lelaki seharusnya bersedia untuk memutuskan hubungan dengan salah seorang drpd mereka. Bagi yg tak tahu bagaimana, boleh bace post WP yg terdahulu di link ni, Bagaimana ingin berpisah dengan kekasih


 5. CINTA MONYET
Biasanya dilalui oleh monyet, kera, dan beruk sahaja, malangnya ada segelintir remaja beranggapan bahawa mereka sedang bercinta monyet. Cinta monyet juga merujuk kepada cinta yg sementara antara dua insan atau perhubungan terlarang antara dua ekor gorilla sama jantina. Oleh itu, menyintai monyet adalah merbahaya kepada kesihatan mental.


6. CINTA BUTA
Kerana cinta buta atau buta kerana cinta ramai yg telah menjadi mangsa akibat mengikutkan perasaan membabi buta. Sebenarnya cinta itu tidak buta cuma rabun je sikit, akan tetapi dalam bercinta ramai yg sukar untuk membezakan yg mana intan dan yg mana permata. Kalau sungguhpun cinta itu buta, berilah cinta itu sebuah tongkat agar dapat beliau meraba arah ke tempat yg dituju seperti insan2 kurang penglihatan yg lain. 


7. CINTA GILA
Belum pernah dalam sejarah manusia sesuatu yg gila itu baik untuk kita, begitu juga dengan cinta gila yg juga bermaksud gila kerana cinta atau tergila-gilakan seseorang sehingga gila. Penyakit lain yg berkaitan dengan cinta gila ialah, gila babi, anjing gila, lembu gila, gila-gila remaja, dan justin bieber fever.


8. CINTA ANTARA DUA DARJAT
Pepatah melayu ada mengatakan, enggang sama enggang, pipit sama pipit mana kan boleh terbang bersama. Percintaan di antara dua insan berlainan kedudukan pangkat dan kekayaan memang selalu menempuhi pelbagai dugaan akan tetapi persamaan taraf dan kelas dalam menentukan jodoh tidak menjamin kebahagiaan. Cinta antara benua sekalipun mungkin akan berjaya sekiranya dua hati yg terlibat saling memahami antara satu sama lain. Akan tetapi, pada zaman kini kalau kita naik air asia tak mungkin akan bertemu jodoh dengan pasangan naik mas sebab air asia dan mas tak landing di airport yg sama. 


9. CINTA TERLARANG
Budaya yg dibawa oleh barat seperti gay dan lesbian tergolong dalam jenis cinta terlarang dan tak sepatutnya diikuti oleh kita. Cinta terlarang juga merujuk kepada cinta yg telah diwartakan sebagai terlarang, cthnya, cinta rempit, cinta dadah, dan terlalu cinta sehingga sanggup membunuh. 


10. CINTA TERHALANG 
Perhubungan percintaan yg terhalang biasanya di sebabkan oleh faktor salah seorang atau beberapa orang ahli keluarga tidak bersetuju dengan hubungan tersebut. Situasi ini biasanya amat sukar untuk dihadapi dan biasanya tidak berakhir dengan aman. Penghalang cinta akan melakukan apa sahaja untuk memisahkan pasangan yg bercinta itu, sehingga menyebabkan pasangan yg cuba dipisahkan itu lari berdua dan hidup melarat di tempat orang. Ada juga pasangan yg terpaksa menunggu usia lanjut untuk berkahwin kerana menunggu penghalang cinta mereka tiada lagi di dunia ini. 


11. CINTA TAK TERHALANG
Kalau tak dihalang sonang cerito, buleh hanta rombongan mominang secopek mungkin jang oi nanti lombat dikobas orang. Yg ni tak payah koba pon takpo, buek ponat jo ekau orang ni. Harap maaf di atas slang N9 yg tidak disengajakan itu.


12. CINTA LUAR BIASA
Cinta Siti Nurhaliza dengan Dato' K


13. CINTA AGUNG
Cinta yg paling agung ialah cinta kepada Maha Pencipta dan itulah yg kekal abadi. Kasih manusia sering bermusim. Sayang manusia tiada abadi. Akan tetapi kasih Tuhan tiada bertepi dan sayang Tuhan janjiNya pasti.


Sekian, semoga mendapat petunjuk dan hidayahNya... Amin....


All 4 'World Peace' 4 All

Sunday, April 17, 2011

Asal-usul nama Sarawak dan Sabah

Assalammualaikum dan selamat sejahtera buat semua...

Sebelum korang bace entri ni, mesti bace dulu Asal-usul kenapa negeri Pahang paling besar kat Semenanjung sebab entri kali ini adalah sambungan kepada entri tersebut. 


Asal-usul nama Sabah

Selepas berjaya operasi mengukur dan menanda sempadan di semenanjung, kerajaan Sabah (ketika itu Borneo Utara) juga berpendapat yg mereka juga perlu melakukan perkara yg sama bagi mengelakkan berlakunya kesusahan pada masa hadapan.

Seperti di semenanjung, pemerintah Borneo Utara juga melantik wakil untuk menjalankan kerja2 mengukur dan menanda sempadan. Ketika mengukur, salah seorang drpd mereka sangat teruja dan bersungguh-sungguh nak mengukur seluas yg boleh. Maka yg lain pun menegurlah beliau dengan berkata. 
"Sabar bah, sabar bah" berulang-ulang kali sepanjang proses tersebut.

Oleh kerana kejadian itu, nama 'Sabar bah' telah dipilih menjadi nama baru bagi Borneo Utara dan lama-kelamaan dikenali dengan nama Sabah sahaja.

Asal-usul nama Sarawak

Di Sarawak (ketika itu Jajahan Brooke) pula semua wakil2 pengukur begitu teruja sekali nak melakukan kerja mereka. Nak dijadikan cerita, salah seorang drpd mereka bernama Wak dan ketika beliau sedang sibuk mengukur, rakannya yg lain menjerit-jerit kepada beliau dengan berkata. 
"Sana lagi Wak, sana lagi Wak" berulang-ulang kali sepanjang proses tersebut.

Oleh kerana kejadian itu, 'Sana lagi wak' telah dipilih menjadi nama negeri Raja Putih ni dan lama-kelamaan dikenali dengan nama Sarawak sahaja.


 Gitu le cherite nyer, hehehe.. Jangan marah ha, nanti lekas tua..

Sebarang persamaan sama ada watak2 atau sejarah sebenar adalah rekaan semata, takde kene mengene dengan yg hidup ataupun yg mati..

Sebarang surat bantahan boleh la dihantar ke alamat email, akan tetapi jangan haraplah akan dilayan..

Sekian, Wassalam... 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Outbrain